skip to Main Content

Ben een penalty voor en disavow slechte backlinks!

Wanneer u niet op de hoogte bent van alle links die naar uw website verwijzen, kan het zijn dat u hierdoor problemen krijgt. Wanneer er namelijk te veel slechte links naar uw website linken, kan u hierdoor een Google Penalty ontvangen. Linkbuilding Partner kan dit voor u disavowen!

Voor het opheffen van een handmatige actie tegen een Google penalty is het noodzakelijk dat backlinks die de Google richtlijnen overtreden verwijderd worden. Dat is helaas echter niet altijd mogelijk. Vaak geven webmasters geen gehoor aan linkverwijdering verzoeken. In dat geval is er de mogelijkheid om deze backlinks te disavowen.

Disavowen is zeer belangrijk

Hiermee kan een website aangeven dat deze niet langer wenst te worden geassocieerd met bepaalde backlinks. Google biedt via Webmaster tools de mogelijkheid om een lijst in te dienen met domeinnamen vanaf waar mogelijk schadelijke links naar uw website verwijzen.

Laat een expert het disavow traject uitvoeren

Disavowen is zeker niet zonder risico’s. Wanneer per ongeluk backlinks van goede domeinen worden ge-disavowed zal dit leiden tot daling van keyword rankings. Dit kunt u dan ook het beste aan een expert overlaten. Na verloop van tijd herberekent Google de keyword rankings.

Ook al is uw website niet getroffen door een handmatige actie tegen webspam, dan nog is het verstandig om met enige regelmaat slechte backlinks te disavowen. Slechte links in uw backlinkprofiel werken als een rem op de groei in de keyword rankings. Linkbuilding Partner heeft hiervoor de preventieve scan.

werktafel3
Back To Top